במחקר זה ביקשו מאנשים לחשוב על החוויה העוצמתית ביותר שהיה להם עם קנאביס ולענות על שאלות כולל המרכיבים של ASC-11 שניבאו הצלחה טיפולית במחקר על חומרים פסיכדליים.
כמעט 20% קיבלו ציון מספיק גבוה להיות במרכיבים הרלוונטיים. כאשר זה מאוד מרגש לראות מחקר שמתחיל להראות את מה שנראה בטפב”ק – שקנאביס יכול לשמש לטיפול פסיכדלי. יחד עם זאת, רצוי לקחת בחשבון:
- במחקר אנשים דיברו על חוויה כלשהי בעבר שבדרך כלל קרה ללא כוונה. כאשר מוסיפים הכנה, סט וסטינג מתאים וכוונה, טפב”ק מצליח להגביר את השיעור לכמעט 100%
- החשש העולה במחקר של משבר פסיכוטי בעקבות חוויה זאת מוצדק בנסיבות המתוארות במחקר. בטפב”ק שילוב של סינון מוקדם וליווי המשך (אינטגרציה) מפחית את הסיכון לכמעט אפסי (וניתן לטיפול מהר בזכות גילוי וטיפול מוקדם במקרה ההיפותטי של פרוץ פסיכוזה) – לכן בעשרות השנים של עבודה בארה”ב של דניאל מקווין, לא היה מקרה אחד.
- החשש מהתמכרות לקנאביס (Cannabis use disorder) אותו מציין החוקרים אינו רלוונטי למטופלי טפב”ק (אשר בעלי רישיון) כי הם צורכים כל יום כמות גדולה יותר. בגלל שטיפול פסיכדלי נחקר והיה בשימוש בטיפול להתמכרויות, ניתן לצפות שמטפלי טפב”ק דווקא צפויים להפחית בצריכה.