יש מחקרים רבים על השפעות קנאביס ולעתים קרובות נראה שהתוצאות סותרות. חלק מהבעיה היא שאנשים מפתחים מנגנונים להתמודד עם השפעות הקנאביס ואנשים אשר צרכו קנאביס למשך תקופה מסגלים הרגלים חדשים מתאימים יותר. מחקר זה מביא דוגמא אחת:
רקע:
שימוש במריחואנה נקשר לעליית נטילת סיכון והתנהגות אימפולסיבית. אמנם השפעות פרמקולוגיות של מריחואנה עלולות להוביל לפגיעה מעכבת, אך תוחלת ליקוי פוטנציאלי עשויה לגרום לתגובה התנהגותית מפצה על ידי ירידה בהחלטות אימפולסיביות והתנהגויות מסוכנות. עם העלייה בשימוש במריחואנה ובעיות קשורות, יש צורך בהבנה טובה יותר של המאפיינים האישיים הקשורים בשיכרון מריחואנה והתנהגות מסוכנת. מחקר זה בדק את תפקיד ציפיות הפגיעה בהשפעות החריפות של המריחואנה על מדדים התנהגותיים של אימפולסיביות ולקיחת סיכונים.
שיטות:
המשתתפים (N = 136) היו משתמשי מריחואנה קבועים. נעשה שימוש בתכנון פלצבו מאוזן (BPD) במעבר מריחואנה (כלומר 0% Tetrahydrocannabinol (THC) לעומת 2.8% THC) עם תוחלת גירוי (כלומר, אמר פלסבו לעומת THC אמר). ציפיות התוצאה של מריחואנה נמדדו על ידי דיווח עצמי והמדדים התלויים כללו מספר משימות אימפולסיביות התנהגותיות ומשימת הסיכון האנלוגי לבלון (BART).
תוצאות:
בקרב המשתתפים שקיבלו THC, ציפיות גבוהות יותר לפגיעה קוגניטיבית-התנהגותית (CBI) היו קשורות לנטילת סיכון נמוכה יותר על ה- BART. בקרב אלו שקיבלו פלצבו לא נמצא קשר בין ציפיות CBI לבין ביצועי BART. הציפיות של CBI לא מיתנו את ההשפעה על תוחלת הגירוי על ה- BART ולא את ההשפעות של תרופות או על גירויים על מדדי האימפולסיביות.
מסקנות:
התוצאות מספקות עדויות ראשוניות לכך שתוחלת ליקוי רב יותר קשורה להתנהגות מפצה במשימה של נטילת סיכון תחת שיכרון חריף ממריחואנה. מחקרים עתידיים צריכים לבחון את תפקיד ציפיות הפגיעה בהתנהגויות סיכון הנוגעות לדאגה משמעותית בבריאות הציבור, כמו נהיגה בזמן השפעת מריחואנה.
עוד מחקרים, מאמרים והרצאות מקצועיים על קנאביס:
[pt_view id=”c929f507ua”]