אני לא פסיכיאטר ואני לא פסיכולוג (קליני) אבל לפעמים זה יתרון
פסיכיאטר הוא רופא שהתמחה במחלות נפש. יש מצבים ואנשים שזקוקים לטיפול פסיכיאטרי – במיוחד אם יש חשש למחלת נפש הדורשת טיפול תרופתי או בעיה שמקורה ביוליגת או היורולוגית.
פסיכולוג קליני הוא בעל תואר שני (לפחות) שהמתקדו במחלות נפש וטיפול בהן. יש מספר גישות לפסיכולים קליניים, אך בדרך כלל מדובר בפגישה שבועית לזמן מאוד מוגדר (בד”כ 45-50 דקות). יש אנשים ומחלות שעבורם המסגרת הקבוע והגישות הקליניות חיוניות.
חשוב לי להבהיר במקרים אלו, אני לא יכול להיות המטפל העיקרי או היחיד, אלא “תומך טיפול” – לעבוד בשיתוף עם הפסיכיאטר או פסיכולוג לאפשר מעקב קרוב יותר או טיפול הוליסטי יותר.
אז איפה היתרון שלי?
בגלל הדגש של לימודי פסיכיאטריה ופסיכולוגיה קלינית במחלות נפש (Psychopathology) יש אנשים שנרתעים או מרגישים שקשייהם אינם מצדיקים פנייה לפסיכיאטר או פסיכולוג.
יש גם אנשים שצריכים יותר גמישות במסגרת – פגישות ארוכות יותר, פגישות שאינן בקליניקה (או אפילו בביתם) או התייעצות חד-פעמי (או קצר טווח) לגבי משבר, מצוקה או דילמה עכשיווית.
אז לא למחלות נפש – אבל למה זה כן טוב?
- בחירה ושינוי במסלול החיים – הדוגמא הקלאסית היא הצעיר שחוזר מ”טיול אחרי הצבא”, כבר גמר את “המסלול המוכתב” (בי”ס – צבא – טיול) ועכשיו “רק” נשאר לבחור ולהתחיל כיוון בחיים, אבל יש צעירים רבים בצמתי דרכים שצריכים עזרה לצאת מהצומת ולהתחיל לנוע. לא נדיר לשמוע של “שוק חזרה מהודו” שנמשך חודשים ואפילו חצי שנה.
- צריכת סמים וחומרים פסיכו-אקטיביים אחרים – גבולות (מתי זה עושה לי טוב ומתי זה מזיק לחיים שלי), צריכה בטוחה יותר ומזעיר סיכונים ונזקים, עיבוד ו/או התמודדות עם חוויות אשר התרחשו תחת השפעת סמים (ובמיוחד חומרים פסיכדליים שעושים דברים כאלו).
- גישור – יש מאבק או קשיים עם מישהו, בטוחים שאפשר לפתור את העניין אבל לא מצליחים לדבר בלי שזה הופך לוויכוח. גישור הוא דרך אחרת ליישוב סכסוכים המבוססת על זיהוי צרכים וחיפוש מענים להם.
- הדרכת הורים – בגיל המתגברים ילדים טובים רבים הופכים לקשים יותר. יש הורים רבים שמתקשים להתמודד עם השינויים שעוברים ילדיהם. לפעמים הקושי מתבטא עוד בגיל בית ספר, אבל לפעמים קשיים מתעוררים דווקא במהלך או אחרי הצבא כאשר הילד רוצה לנהל חיים שאינם נראים חיוביים בעיני ההורה – מתי לעמוד על תפקיד ההורי של השומר, מתי לוותר ומה האפשרויות האחרות? מה עושים כשהילד שלימדת שיכול לעשות כל מה שרוצה בוחר להיות כוכב יו-טיוב או נווד (או פשוט להיות “מאושר”)?
שיחה אישית אחד-על-אחד (או מול זוג). אופי, מיקום ותוכן המפגש מותאמים אישית למקרה.
ניתן לקיים פגישות בזום, בקליניקה בקיבוץ צרעה, או אצלך בבית או מקום אחר. לקבוע פגישה, נא ללחוץ על הקישור הרלוונטי.
-
שיחת היכרות חינם₪0.00
-
פגישת ייעוץ₪350.00 – ₪500.00