יש לכם צוות מתנדבים, ש”שים, גרעין וכד’ שצריך ליווי חברתי מעבר למה שקיים במערכת שלכם?
יש לכם צוות שעובד עם נוער או ילדים ואתם לא מצליחים לנצל את יכולות שלה?
אולי יש משבר או אירוע חריג וצריכים עזרה להתמודד, או שצריך לעשות שינוי משמעותי?
במהלך עשרים וחמש שנים של עבודה עם נוער וצעירים למדתי את החשיבות של ליווי והדרכה הולמים לצוותים כאלו.
עפ”י צרכי הלקוח נגדיר האם מדובר בתהליך מוגבל או מתמשך, מה אופיו ותדירותו וכד’ כדי לשחרר את הפוטנציאל של הצוות שלכם.
השירותים בנושא
צעירים וסמים – מדיניות מזעור נזקים
שנים רבות מדינת ישראל רואה את מגבלות מדיניות ה”איסור” בהתמודדות עם הנערים וצעירים שאינם מוכן לקבל את האיסור. הניסיון לשמור מאנשים מידע שיכול להפחית את הסיכון לא הפחית את השימוש – אך הגביר את הסיכון ופגיעות.
מדינת ישראל במעבר ממדיניות האיסור לאימוץ גישת מזעור נזקים – גישה שהתפתחה במהלך עשרים וחמש שנים האחרונות. הגישה מבוססת על ערכים כמו כבד האדם, הכרה במציאות מורכבות, ההבנה שלא כל אחד נפגע באותה צורה או מידה מצריכה וקבלת אחריות האדם להתנהגותו. במזעור נזקים מכירים במניעה כאחת הדרכים (ובין הכי יעילות) למנוע נזק אפשרי, אך מחפש להפחית סיכונים ולמזער נזקים גם בקרב אנשים שאינם יכולים או מוכנים להפסיק לצרוך – או במילים אחרות: “אם אין בעיות כתוצאה מהשימוש, אז אין בעיה – אבל אם יש בעיה, בואו נראה מה אפשר לעשות“
- צוותים חינוכיים – בנייה, הטמעה ומעקב אחרי תוכנית חינוכית לתת לנערים בבי”ס או בחינוך הלא-פורמלי, במסגרות של שנת שירות וסטודנטים בלימודים גבוהים כלים לזהות גורמי סיכון בעצמם, בחומרים בהם מעוניינים או משתמשים ובסביבתם כדי להפחית את הסיכון להיפגע ומזער נזקים בלתי-נמנעים
- צוותים טיפוליים – הקו בין תמיכה במטופל ותמיכה במעשיו לעתים קשה להגדרה. הדרכה קלינית היא אחת הכלים הטובים ביותר לאפשר למטפל להפריד בין תכנים שלו לאלו של המטופל. לעתים קרובות מטופלים נמצאים בטיפול בגלל אותן הסיבות שבעקבותיהן מומלץ לא לצרוך. בנוסף, בימים אלו, בהם המטפלים מגיעים “מצויידים” בהמלצות של ד”ר גוגל ופייסבוק וצורכים חומרים פסיכדליים למרות כל האזהרות, חשוב יותר שלמטפלים יהיה משאב שמבין את שני העולמות וגם בקיא בחומר
- צוותי מסיבות טבע ומקומות בילוי – יש צוותים שנוהגים לשרת קהל תחת השפעת חומרים פסיכדליים. גם אם יש בצוותים אלו אנשים שמכירים את החומרים, הם לאו דווקא יודעים כיצד ניתן לעזור לאנשים בעת מצוקה או איך להפחית את הסיכונים אליהם חשוף הקהל שלהם.
הטיול הגדול
- שליחים לחו”ל – לעתים קרובות יוצאים לשליחות אנשים וצוותים אשר מייצגים את הגוף השולח, שלאו דווקא מכירים את העולם הפסיכדלי של הצעירים המטיילים המגיעים אליהם. לצוותים אלו הכשרה בסיסית לפני היציאה וליווי לאורך תקופת השליחות שלהם יכולים להיות ההבדל בין אסון לנס.
אחר
- הדרכת קבוצת ש”ש – הדרכה מקצועי ו/או ליווי חברתי לקומונות וגרעיני שנת שירות או מכינה