טיפולי קטמין בארץ באישור חריג – 29ג’

פוסט זה עוסק בצד המעשי של טיפולים תומכי קטמין במדינת ישראל. יש פוסט נפרד המתאר מהם טיפולי הקטמין השונים. כמו כן, יש פוסט נפרד על טיפולים פסיכדליים באופן כללי. המידע הזה הוא כללי והתהליך הוא אישי – בודקים התאמה וצריכים לקבוע פגישה באופן אישי.

ישנם מקרים בהם משרד הבריאות מאפשר שימוש “חריג” בחומר כגון קטמין. התהליך נקרא על שם הטופס – 29C. אני חלק מקבוצה של אנשי מקצוע הכוללת את הרופאים, הרוקחים והמטפלים הנדרשים לבקש אישור ולתת את הטיפולים הללו, במקרים שאושרו על ידי משרד הבריאות.

התהליך

ציר זמן טיפוסי

  • היכרות, טפסי קליטה ראשונים

שבוע 1 – היכרות וקליטה

  • פגישת הכנה
  • מילוי טפסים לקראת פגישה עם רופא מומחה

שבוע 2 – קליטה

  • פגישה עם הרופא המומחה
  • הכנת בקשת 29ג’

שבוע 3 – רופא מומחה

  • פגישת הכנה אישת בזום או פרונטלי

שבוע 4 – הכנה

  • טיפול קטמין במינון נמוך
  • פגישת אינטגרציה

שבוע 5 – הכרה עם החוויה

  • 4 טיפולי קטמין (פעמיים בשבוע)
  • פגישת אינטגרציה לשבוע

שבוע 6-7 – טיפול מרוכז

  • טיפול קטמין לאחר שבוע
  • פגישת אינטגרציה

שבוע 8 – המעבר לשגרה

  • פגישתאינטגרציה בזום או פרונטלי

שבוע 9 – אינטגרציה

  • טיפול קטמין
  • פגישת אינטגרציה

שבוע 10 – בוסטר

  • תוכנית אישית בתאום עם צוות הטיפולי הקבוע
  • בוסטרים לפי צורך

תוכנית המשך ואחזקה

חלקי התהליך

אפשר לקבוע שיחת היכרות (חצי שעה בזום בחינם) דרך “צור קשר”

יש שאלונים שצריך למלא. תתבקשו לספר על העבר הרפואי, הפסיכיאטרי והפסיכדלי. בנוסף, תתבקשו למלא שאלונים בהתאם לקושי בו אתם מתמודדים – שאלונים אלו יסייעו לנו לגבש את האבחנה ולפנות למשרד הבריאות, אך גם יסייעו במעקב אחר ההתקדמות

במהלך הפגישה האישית אנו עוברים על התיק האישי, מדברים על מאבקים ומקורות תמיכה, ומפרטים את אפשרויות הטיפול (בהתאם לתיק האישי).

הפגישה יכולה להתקיים בזום או פנים אל פנים, ונמשכת בדרך כלל בין שעה לשעתיים

הרופא המומחה אחראי לגיבוש ההמלצה למשרד הבריאות לאחר פגישה עם המטופל שבה נדונים סיכונים והזדמנויות, שבה השתכנע כי מדובר בסיכוי טוב עם מעט מאוד סיכון.

הרופא המומחה אחראי לגיבוש ההמלצה למשרד הבריאות לאחר פגישה עם המטופל שבה נדונים סיכונים והזדמנויות, שבה השתכנע כי מדובר בסיכוי טוב עם מעט מאוד סיכון.

מפגשי הכנה נועדו לדבר על:

  • הטיפולים עצמם – כל הדברים הטכניים והכנת הדרשות
  • ההקשר הטיפולי – לשם מה מיועד טיפול זה וכיצד הוא מתממשק עם שאר הטיפול
  • החוויה – למה לצפות, וכיצד נגיב לאירועים השונים שיכולים להתרחש

אנחנו ממשיכים לטיפולים עם קטמין רק אחרי שכולם מרגישים מוכנים

מספר המפגשים עם קטמין ייקבע על פי קצב הטיפול, אך בדרך כלל בין ארבעה לשמונה טיפולים, פעם או פעמיים בשבוע. לאחר סדרה זו, הרווחים בין הטיפולים גדלים (על בסיס כל מקרה לגופו)

יום או יומיים לאחר טיפולי קטמין, יתקיימו מפגשים של שעה-שעתיים בהם נדבר על החוויה, התוכן והמשמעות – ונאסוף פנינים לטיפול הרגיל (שיחות)

בעלי התפקידים המעורבים בתהליך

אותו אדם, בעל הכשרה וניסיון בתחומים הרלוונטיים, יכול ואף צריך למלא תפקידים רבים בתהליך. לדוגמה, פסיכיאטר עם ניסיון בקטמין ברפואה שלמד טיפול פסיכדלי ומוכן להיפגש עם המטופל מדי שבוע לאורך זמן יכול למלא את כל הפונקציות למעט תפקיד הרוקח.

הפסיכיאטר (או רופא מומחה אחר) אחראי למילוי טופס 29ג. על פי החוק, כל רופא יכול להגיש בקשה, אבל רצוי שיהיה רופא שהוא מומחה בתחום – ואני עובד עם המלצות של מומחים בלבד – אני אפילו יותר זהיר ממשרד הבריאות.

בטופס זה, הוא מסביר מדוע הטיפול שלך מחייב חריגה – לתת קטמין לא לתווית המוכרת. הוא גם מציין את תוכנית הטיפול. עליו לצרף מחקרים ומאמרים כדי לחזק את ההערכה (ניתן לעזור בכך). הוא גם לוקח אחריות על כך שהטיפול מתאים לך, שהסיכויים שווים לסיכונים ושנכנסת אליו מתוך מודעות מלאה לכל הסיכונים. כדי לעשות זאת, הוא צריך ללמוד את ההיסטוריה הרפואית והפסיכיאטרית ולדבר איתך.

אם אין לך פסיכיאטר, נוכל לעזור לך למצוא פסיכיאטר

הרוקח מגיש את הבקשה של הרופא למשרד הבריאות. מקבל את האישור ומספק את הקטמין לרופא שנותן אותו

בגלל השימוש הנרחב בקטמין בהרדמה, רפואת חירום ורפואת ילדים, רופאים רבים בארץ קיבלו את ההכשרה הנדרשת ממשרד הבריאות לשימוש בקטמין. למרות השאלות לגבי הצורך המשפטי, אני עובד רק עם רופאים שהוכשרו ומנוסים בשימוש בקטמין בהקשרים רפואיים – שבדרך כלל כוללים גם מינונים גבוהים בהרבה מאלה של טיפול פסיכדלי הנתמך על ידי קטמין

למטפל המלווה ניסיון בליווי טיפולים פסיכדליים. המטפל המלווה מתחיל את תפקידו במכינות, ביום הטיפולים הוא מלווה את החוויה ומספק את התמיכה הרגשית והנפשית הנדרשת, כולל התנסויות מאתגרות, וטיפול במוזיקה (חלק מרכזי בטיפול). בסיום הטיפול, המטפל דואג ל”חזרה” מוצלחת

המטפל המלווה מסיים את תפקידו במפגשי האינטגרציה המתקיימים לאחר מפגשי הקטמין. במפגשי האינטגרציה נדונה החוויה, כדי לחשוף את המשמעויות.

כאשר טיפול פסיכדלי יכול לעזור באופן משמעותי לשפר את המצב הרגשי ואף לספק תובנות רבות וחוויות עוצמתיות, כדי להפוך את השינוי לחיים חדשים, נדרשת עבודה לאורך זמן. זה לא מספיק לחוות תיקון ולהבין שצריך לשנות דברים בחיים כדי לדעת איך לעשות את זה, איך להתמודד עם אנשים שמתקשים לקבל את השינוי, איך לא ליפול כשדברים לא מסתדרים ועוד הרבה תחומים. לכן אני מתעקש על מטפל קבוע שיכול להמשיך את העבודה (אם כי הייתי מרוויח יותר אם הייתי עושה את ההפך ואנשים היו צריכים לחזור לעתים קרובות יותר). אם אין לך מטפל קבוע מוכן, אתה יכול לעזור למצוא אחד מתאים.

יש מקרים שבהם אני יכול גם לשרת את התפקיד הזה (כל מקרה לגופו)


שאלות נפוצות

וצה לבדוק אם מתאים לך? אפשר לקבוע שיחת היכרות (חצי שעה בזום בחינם)

כתיבת תגובה

Translate »
Scroll to Top
ליצור קשר