אין לראות בכתוב כאן שום המצלה לצרוך חומרים פסיכדליים. המידע בפוסט מובא כדי לעזור לאלו שמחליטים לצרוך חומרים פסיכדליים (ובטח כבר אמרו להם פעם או פעמיים בחיים שלא כדאי) לשמור על עצמם טוב יותר
בעבודתי עם אנשים במצבים פסיכוטיים (גם “פלופים” וגם סכיזופרניים) ופסיכדליים למדתי שהפחד יכול להיות מאוד אמיתי – גם אם הסיכון או איום הוא דמיוני. זה נכון גם לגבי אנשים שאינם פסיכוטיים או דלוקים.
אני לא מפחד בכלל ממחלת קורונה. אבל אני רואה פחד אמיתי בקרב הקרובים אליי ורחוקים ממני ואני לא מוכן לזלזל בפחד הזה. אני לא מומחה לקורונה ואני לא יודע מספיק לנסות לשכנע שזה מסוכן או לא, אבל אני מבין בפחדים ושאנשים שמפחדים לפעמים צריכים עזרה לחיות עם הפחד יותר מאשר שינסו לשכנע אותם שלא לפחד. זאת רוח הפוסט. כמו שאני לא ממליץ לאף אחד לצרוך פסיכדליים, אלא נותן מידע למי שהחליט בעצמו לצרוך, אני לא מנסה לזרוע פחד, אלא לתת מידע למי כבר פוחד.
מדברים הרבה על החשיבות של “סט” ו”סטינג” וכמה חשוב “הראש” כשנכנסים למצב תודעתי אחר, ויש אנשים שמודאגים, חוששים, מפחדים ואף חרדים ממה שקורה עם נגיף הקורונה. להתעלם מחשש זה טעות כמו להתעלם מכל חשש אחר בעת חוויה פסיכדלית – “מומחים” רבים יספרו שלהתעלם ממשהו כשלוקחים פסיכלדיים זאת הדרך הטובה ביותר להבטיח עיסוק יתר בו בעת החוויה ולהפוך אותה לקשה (או מה שאחרים מכנים “טריפ רע”)
אין קשר ישיר בין מחלה זיהומית כמו קורונה או שפעת לפסיכדליים, אבל יש כמה נקודות ששווה להתייחס אליהם כדי לא ליצור סיכון מיותר:
תרופות – בגלל שאין טיפול אחיד ומוסכם בקורונה, אי אפשר להתייחס לשילוב של תרופות עם פסיכדליים, פרט לציין שאין קונטרה-אינדיקציה (סיבה לא) לאנטיבוקיות ופסיכדליים – בכל מה שקשור לשילוב תרופות וחומרים פסיכואקטיביים, כדאי להתייעץ עם רופא או מומחה שבאמת מבין ברפואה.
פגיעה במערכת החיסון – אין ספק שלקחת חומר פסיכדלי במסיבה, לרקוד כל הלילה בגופייה ולקרוע את הגוף פוגע במערכת החיסון, אבל לא מצאתי מחקרים בהם רק הפסיכדליים (ללא המסיבה) פגעה במערכת החיסון (אם אני טועה, נא להסביר בתגובות למטה).
הרגשה פיזית רעה בעת חוויה פסיכדלית – פסיכדליים לעתים קרובות מקצינות תחושות, רגשות או פחדים. המשמעות – אדם תחת השפעת פסיכדליים יכול להרגיש גוסס בגלל אף סתום. מאוד לא מומלץ למי שמוכן לחוות את המחלה עד הסוף (ומעבר – זה פסיכדליים)
השאלה של מסעות / דלקות לבד היא מורכבת כמו החומר, ובעיקר תלוי בכוונות, היכרות מוקדמת עם החומר, חוסן ומצב נפשי ורגשי.
בטיפולים פסיכדליים בדרך כלל ההנחייה היא לשים כיסוי עיניים ואוזניות ולצלול פנימה.
חשוב לזכור שמי שעובר טיפול פסיכדלי אינו לבד. יש צוות מטפלים איתו לעזור להתמודד, והכוונה היא שדברים קשים יעלו – מה שיאפשר למטפלים לעבוד עליהם. אדם שצורך פסיכדליים לבד צריך להיות מוכן לאפשרות שיצטרך להתמודד עם חוויה מאוד עוצמתית וקשה לבדו.
מאוד מומלץ מי ששוקל חוויה פסיכדלית בעת בידוד להעירך לכל הצרכים האפשריים ולזכור שלפעמים מאוד קשה לדחות סיפוקים או להתמודד עם חוסר תחת פסיכדליים.
כמוכן מומלץ להכין את הבית לאזורים שונים. אם יבוא הדחף לברוח – שיהיה לאן.
מומלץ להעביר את המפתחות למקום לא שגרתי. הרעיון כאן זה שלפעמים אפשר לשכוח מה באמת קורה במציאות ולעשות דברים ללא חשיבה נוספת. העברת המפתחות מכריחה אותך להכיר בזה שמשהו לא שגרתי לפני שיוצאים ומפרים את הבידוד.
הכי חשוב – לדאוג שיש מישהו מתאים זמין בטלפון או ווידאו לעת הצורך
בגדול – כל פעם שכלי כלשהו עובר מפה לפה, מעבירים חיידקים כמו הקורונה. לכן:
– מומלץ לא לחלוק את הג’וינט
– לא לחלוק את בקבוק ה-MD (אלא לתת לכל אחד מנה בנפרד);
– אם מעשנים צ’ילום, מאמצים “נהלי מלנה” – כל אחד עם הבד האישי שלו
– אם מסניפים משהו, כל אחד עם הקש/שטר שלו
– אפשר לנגב פיה של באנג עם מטלית שמכילה אלכוהול בין אדם לאדם.
– להביא כוסות בשפע שלא צריך לשתות מאותו הבקבוק.
– להקפיד לשטוף ידיים היטב עם סבון למשך לפחות 20 שניות. בגלל שקשה למדוד זמן תחת פסיכדליים, אפשר לשיר את השיר “היום יומולדת” בזמן הרחיצה למדוד את הזמן.
– לוודא שמי שמטפל בסמים (מחלק וכד’) שוטף ידיים לפני שנוגע בהם (אלא אם מעשנים – אז החום הורג את הוירוס)
יש יותר הנחיות על מזעור נזקים באופן כללי (כולל למזריקים) באתר של Harmreduction.org
יש הנחיות גם למי שמעביר ומשתתף בטקסים באתר של Ethneonation
לא מומלץ, אבל לא נורא אם יש רק כמה, כי הסכנה הגדולה בשילוב אלכוהול עם פסיכדליים זה שפחות מרגישים את האלכוהול והרבה יותר קל לשתות יותר מדי (עד לרמת של הרעלת אלכוהול), אבל אם יש רק כמה בירות בבית וממש בא לכם את הטעם, אפשר להסתדר.
בהחלט – אני עובד גם דרך הטלפון ואינטרנט. לא חייבים להפר בידוד להיפגש. מוזמנים ליצור קשר דרך הטופס כאן, מסנג’ר או וואטסאפ
השירותים בנושאים קשורים
פגישות אישיות
כל אחד וכל מקרה לגופו ואני גמיש באיפה, איך וכמה נפגשים. לפעמים מספיק שיחת טלפון אחת ולפעמים נצטרך להיפגש באופן קבוע.
מוזמנים ליצור קשר דרך האתר, טלפון או וואטסאפ. שיחת היכרות חינם.
הרצאות וסדנאות
הרצאות על הבר, הרצאות אקדמאיות, הרצאה לקבוצות קטנות – מה שצריך
על צריכת סמים, צרכני סמים, מזעור נזקים וצריכה בטוחה יותר, המחקר בתחום ועוד מגוון נושאים
הכשרת צוותים
כמעט כל צוות חינוכי או טיפולי (כבר מחטיבת הביניים) עובד עם נערים או צעירים צורכי חומרים פסיכו-אקטיביים.