טפב”ק – טיפול פסיכדלי בעזרת קנאביס

רוצה עוד מדיה (סרטים או פודקאסטים) על טפב”ק? לחץ כאן

טפב”ק הוא השילוב של שלושה גורמים:
 

טיפול בעזרת חומרים פסיכדלים הוא מודל חדש יחסית של טיפול פסיכולוגי שפותח בעיקר עם מדמא, פסילוסיבין וקטמין, אך מתאים גם לעבודה עם קנאביס. המחקר על טיפול בעזרת פסיכדלים מציע אפשרות למודל חדש של טיפול. בטיפול פסיכדלי החוויה שנחווית תחת השפעת החומר עומדת בבסיס הטיפול, ומתאפשרת על ידי כניסה למצב תודעתי אחר. רוב תהליך הטיפול מתרחש מחוץ למסגרת זמן החוויה עצמה, ומוקדש לחיבור בין החוויה לחיים.

אפשר לקרוא עוד על מגווi הטיפולים הפסיכדליים (החוקיים) בעולם בעמוד הזה

לקנאביס בהחלט קיים היבט פסיכדלי. אפקט זה מתואר לרוב כ”תופעת לוואי” או כתוצאה של צריכה מוגזמת, או אצל אנשים ללא ניסיון. בטפב”ק אנחנו מחפשים לפגוש את הצד הזה של קנאביס בעזרת תכנון “סט” (הכנה נפשית), “סטינג” (סביבה) וליווי , אשר מותאמים לחוויות הפסיכדליות המרפאות הרצויות.

פוסט על הצד הפסיכדלי של קנאביס

 

קנאביס הוא שם לאלפי זנים של צמחים בעלי אלפי מרכיבים שונים. גם העולם המדעי עוד בתחילת דרכו בהבנת המרכיבים, ההשפעה ויחסי הגומלין ביניהם. עם זאת, ישנה עדות נרחבת ונחקרת לתועלות התרפויטיות של הצמח. ניתן לראות סיכום מעולה ומאוד מפורט של מצב הידע בדוח של NASEM.

* החוקיות

הטיפול הוא חוקי לבעלי אישור לקנאביס רפואי, כאשר הלקוח משתמש בקנאביס שלו שקנה כדין מספק רשמי. ניתן יהיה לתייעץ לגבי זנים מתאימים יותר לעבודה זאת, אך אנחנו עובדים רק עם תרופה אשר יש ללקוח באופן חוקי. כל לקוח נדרש להציג את האישור שלו לפני תחילת הטיפול.

טפב”ק אינו תחליף לטיפול פסיכולוגי במקרים של פוסט-טראומה, דיכאון מתמשך או מחלת נפש אחרת – אך יכול לסייע בטיפול באנשים שמתמודדים איתן.

טיפול פסיכדלי יכול לספק שחרור (פיזי ונפשי) ותובנות רבות, אך התמודדות עם פוסט-טראומה, מחלה סופנית או כאב כרוני (כמעט כל הסיבות לאישורים) מצריכה יותר וטפב”ק בדרך כלל יסייע ויקדם טיפול פסיכולוגי. במקרים בהם אין קשר טיפולי מתאים, אפשר יהיה להפנות למטפל מוסמך העוסק בטראומה שיודע לעבוד גם על התכנים ותובנות מטפב”ק, מהיכרות אישית או בוגרי הקורס “השלם וחלקיו: פסיכדלים למטפלים קליניים

טפב”ק בדרך כלל אינו אירוע חד-פעמי. מעבר למפגשי הכנה ואינטגרציה (עיבוד חוויות), רוב המשתתפים מרגישים שהפעם הראשונה היא בעיקר היכרות עם החוויה ומשם העבודה יכולה להעמיק יותר כל פעם.

יחד עם זאת, גם במהלך סשן אחד של טפב”ק המשתתף מקבל כלים (ידע, ניסיון ובטחון) להמשיך את העבודה לבד בבית – וכבונוס, מקבל הקלטה של המוזיקה ששמע במהלך החוויה כדי לסייע להמשך העבודה בבית.

שלושה סוגי חוויה (ודרגות ביניהם) בטיפול:

add_alert

הבטיחות שלך קודמת לכל

אומנם מדובר “בסך הכל” בקנאביס שהלקוח מקבל לפי הנחיית רופא וצורך באופן קבוע להקלת הסימפטומים, אך בכל זאת טפב”ק אינו מתאים לכולם.

רוצה לבדוק אם זה מתאים לך? (להזכירך – רק בעלי אישור) אני ממליץ פשוט ליצור קשר ונתחיל בתהליך באופן ישיר

שלב א’ – שיחת היכרות

שיחה של כחצי שעה להיכרות ראשונית לפני שמתחילים האם להתקדם. השיחה בחינם. אפשר לתאם בוואטאפ, או דרך המערכת האוטומטית (היא חצי באנגלית)

See Online Booking Page

שלב א’ – שיחת היכרות

שיחה של כחצי שעה להיכרות ראשונית לפני שמתחילים האם להתקדם. השיחה בחינם. אפשר לתאם בוואטאפ, או דרך המערכת האוטומטית (היא חצי באנגלית)

See Online Booking Page

שלב ב’ – מילוי שאלונים וטפסים

מודעות והסכמה חיוניות להצלחת טפב”ק. מאוד חשוב לקרוא, להבין ולהסכים לטפסים הבאים:

  • טופס הסכמה ובטיחות מודעת – טופס זה אינו רק בשביל החוק, או כדי לסנן מקרים בהם טפב”ק אינו מתאים. הוא מסמך היכרות שגם עוזר להתאים את הטיפול לרגישויות האישיות של כל לקוח.
  • תשלום וקביעת מועד לשיחת הכנה, פגישת המסע ופגישת אינטגרציה

שלב ג’ – שיחת הכנה

שיחה ההכנה נערכת כשעה עד שעתיים. הפגישה בדך כלל מתרחשת בזום או בווידאו בוואטסאפ

השיחה כוללת, בין היתר:

  • הסיבות לפנייה והיסטוריה רלוונטית
  • מבנה פגישת המסע
  • חוויות השונות האפשרויות בטפב”ק
  • קביעת מטרה למסע
לקבוע שיחת הכנה

שלב ד’ – פגישת מסע

פגישה של שעתיים או שלוש, בדרך כלל במפגש אישי במרכז בפרדס חנה או בבית הלקוח. במקרים מתאימים, ניתן יהיה לקיים דרך זום

  • חצי שעה – הכנה. במהלך ההכנה אנחנו מכינים את עצמו (“סט”), את השטח (“סטינג”) ואת הקנאביס
  • המסע מתחיל בטקס עישון בהם נכנסים ל”ראש” אחר ומישנים (רצוי באידוי או במקטרת). המינון לבחירתך, וההלטה מתי זה מספיק ומתי לשכב אחורה למסע שלך. במהלך המסע בדרך כלל שוכבים עם עיניים עצומות (או כיסוי עיניים) כאשר המוזיקה מלווה את המסע ומשתנה לאורך החוויה. תפקידך לנשום ולחוות במשך כארבעים וחמש דקות. אם תוכנן מסע עומק (ארוך), בשלב זה נעשה הפסקה של כעשר דקות לעשן מחדש, לשתות מים ולטפל במה שצריך לפני הכניסה למסע עמוק יותר. היציאה מהמסע עורכת כרבע שעה של מוזיקה מגבשת ומעוררת
  • חצי שעה של עיבוד ראשוני – קצת מה היה

בטופס הסכמה, הסכמת לא לנהוג במשך שעתיים אחרי סיום הטיפול. אפשר לחכות אצלנו, לבקש מחבר הסעה, או לחזור הביתה במונית.

לקבוע פגישת מסע קצר (שעתיים) לקבוע פגישת מסע ארוך (שלוש שעות)

אפשר לשמוע מדיטציות דומות לאלו שעושים בטפב”ק מאת דניאל מקווין, המורה שלי, בעמוד הזה

שלב ה’ – אינטגרציה (עיבוד החוויה והמשך הדרך)

בשיחת האינטגרציה, שמתקיימת בשבוע לאחר החוויה, אנחנו מדברים על מה החוויות ותובנות מהמסע, משמועתן וכיצד להפוכן לפעולות ביום-יום.

שיחת האינטגרציה לרוב נמשכת כשעה עד שעתיים.

אם ברצונך לקיים פגישת מסע נוספת, בדרך כלל ניתן לשלב פגישת אינטגרציה של המסע הקודם עם שיחת הכנה למסע הבא.

במהלך פגישת האינטגרציה מקבלים את “הפסקול” – המוזיקה מהמסע לתרגול לבד בבית.

לקבוע פגישת אינטגרציה

מפגשי המשך

ההמשך תלוי בך, 

אם עבר זמן רב מאז המסע הקודם או יש שינוי בצרכים, אולי יהיה צורך בפגישת הכנה נוספת. כל מסע נוסף בה “כחבילה” עם פגישת אינטגרציה.

רוצה ללמוד טפב”ק? יש פרטים בסוף עמוד זה

Translate »
Scroll to Top
ליצור קשר